av Eli Vaage sist endret 2022-07-13T09:43:11+02:00
Hva kan krim fortelle oss om klasse og moral? Velkommen til akademisk lunsj om krim, mørke og den særegne nordiske vrien på sjangeren.
Onsdag 14. september 12:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

55 56 85 00

Nordic noir er blitt skandinavisk eksportvare. Forskere har knyttet sjangerens popularitet til interessen for den nordiske velferdsstatens mørkere sider. Men kriminallitteratur oppsto før velferdsstaten, og den har skildret forbrytelser i ulike typer samfunn. Foredraget er særlig viet dette spørsmålet: Hva kan krim fortelle oss om klasse og moral?

Christine Hamm er professor i nordisk litteratur ved UiB.
Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, Bergen Offentlige Bibliotek, HLV og NHH.

Nordic noir: Skandinaviske krimfortellinger om klasse og moral

• Onsdag 14. september
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet

Christine Hamm er professor i nordisk litteratur ved UiB.