Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2020-07-01T12:35:14+02:00
Kan Wergeland, Bjørnson, Collett og Vinjes forfatterskap ennå sies å være aktuelle? Og om vi tenker at den brodden forfatterskapene i sin tid hadde er svekket, kan det da være at litteraturhistorieskrivingen har bidratt til å ufarliggjøre dem?
Torsdag 19. november 18:00
Hovedbiblioteket

Dette er temaet for forelesningen til Erik Bjerck Hagen, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Bjerck Hagen har i sine mange publikasjoner hatt et mer overordnet blikk på litteraturfaget og sett på hva som preger og kjennetegner litteraturhistorieskrivingen, litteraturforskningen og litteraturkritikken.

Hans siste bok er Norsk litteratur 1830-1875 (2019) der han prøver å lese norsk litteraturhistorie på en ny måte.

Norsk litteraturhistorie på 1800-tallet v/Erik Bjerck Hagen

• Torsdag 19. november