av Marie Amdam sist endret 2021-03-15T09:48:06+02:00
KANONforelesninger v/Nettverk for norskundervisning i Vestland.
Torsdag 6. mai 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Kan Wergeland, Bjørnson, Collett og Vinjes forfatterskap ennå sies å være aktuelle? Om vi tenker at brodden forfatterskapene i sin tid hadde er svekket, kan litteraturhistorieskrivingen ha bidratt til å ufarliggjøre dem? Dette er temaet for forelesningen til Erik Bjerck Hagen, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen.

Bjerck Hagen har i sine mange publikasjoner hatt et mer overordnet blikk på litteraturfaget og sett på hva som preger og kjennetegner litteraturhistorieskrivingen, litteraturforskningen og litteraturkritikken. Hans siste bok er Norsk litteratur 1830-1875 (2019) der han prøver å lese norsk litteraturhistorie på en ny måte.

Norsk litteraturhistorie på 1800-tallet v/Erik Bjerck Hagen

KANONforelesninger v/Nettverk for norskundervisning i Vestland.

• Torsdag 6. mai
  • Hovedbiblioteket, Amalies Hage