Glemt passord?   Registrer deg her.
av Charlotte Myrbråten sist endret 2019-10-28T09:36:47+01:00
  • Nye stemmer - seminar III / høsten 2019
  • 2019-11-02T12:00:00+01:00
  • 2019-11-02T16:00:00+01:00
  • "Nye stemmer: Komponistverkstedet for musikk, filosofi og sosial kritikk” er et tiltak startet opp i 2017 for å støtte kvinnelige komponister på Vestlandet for å opprette kritisk dialog med komponistfagets historie. Nye stemmer utøver aktivt sosial kritikk rundt institusjonalisert musikalsk virksomhet.
Lørdag 2. november 12:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Nye stemmer - seminar III / høsten 2019

12:15: Komponist Stine Sørlie er invitert til å presentere sitt virke som komponist
14:15: Vi leser og diskuterer: Kapittelet "Music and Male Hegemony" av John Shepherd i Richard Lepperts og Susan McClarys (red.) bok "Music and Society. The politics of composition, performance and reception".

Sted: Bergen Offentlige Bibliotek, Noterommet

_____________________________________

Om komponist Stine Sørlie

Stine Sørlie (f. 1978) er utdannet komponist fra Gotlands Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole. Hennes kunstneriske produksjon spenner fra solo-, kammer- og orkesterverker, til musikk for film, teater og dans. Sørlie ønsker å skape større rom for den medskapende musikeren. Hun utfordrer gjerne det fastlåste verkbegrepet, og baker inn variabler som gir musikeren fleksibilitet og valgmuligheter. Hun har skrevet for anerkjente musikere innenfor genre som klassisk, jazz og folkemusikk, og for anerkjente ensembler som POING, Pinquins, BIT20, Cikada, Oslo Sinfonietta, Telemark Chamber Orchestra, Kitchen Orchestra, Architek Percussion, Quatour Bozzini, Tre Voci, Små Grå, Pärlor För Svin, Curious Chamber Players, Mimitabu og KORK. Sørlies musikk har gjort seg bemerket på konserter i inn- og utland, og har bl.a. vært representert på festivaler som Stockholms Kammermusikfestival, Hardanger musikkfest, Ung Nordisk Musikkfestival, Cluster: New Music and Integrated Arts Festival, Ilios, NuMusic, Only Connect, Borealis og Ultima. Sørlie har tidligere vært leder for nyMusikks komponistgruppe og nu:nord, samt prosjektleder for Norsk Komponistforening sitt 100-årsjubileum, der hun også har vært nestleder siden 2016.

Vi leser og diskuterer:

Dersom du ønsker å få teksten på forhånd, ta kontakt: admin@nyestemmer.net

John Shepherd: "Music and Male Hegemony" i Richard Lepperts og Susan McClarys (red.) bok "Music and Society. The politics of composition, performance and reception".
(Cambridge, London, New York, New Rochelle, Melbourne, Sydney: Cambridge University Press, 1987)

_____________________________________

"Nye stemmer: Komponistverkstedet for musikk, filosofi og sosial kritikk” er et tiltak startet opp i 2017 for å støtte kvinnelige komponister på Vestlandet og for å opprette kritisk dialog med komponistfagets historie. Nye stemmer utøver aktivt sosial kritikk rundt institusjonalisert musikalsk virksomhet.

Høsten 2019 samarbeider Nye stemmer med Griegakademiet, Bergen Offentlige Bibliotek og Avgarde.
Nye stemmer støttes av Bergen Kommune, Morten Eide Pedersen Minnefond, Hordaland Fylkeskommune, Kulturrådet og Norsk komponistforening