av Marie Amdam sist endret 2020-10-03T09:14:59+01:00
Lørdag 3. oktober 14:00
Hovedbiblioteket, Musikkavdelingen

For å være sikker på plass må du melde deg på i forkant. Det er mulig å legge til flere deltagere (f.eks deg + dine barn), men en voksen ansvarlig deltager må registrere navn, e-post og telefonnummer.
______
Opplev musikk med ansikt og kropp, og bli med på en reise i Stockhausens verden!
I denne familieforestillingen møter vi to karakterer fra Stokhausens fløytemusikk, spilt av fløytisten Frida A. Lereng. Musikken du får oppleve er mye mer enn lyd: også kostyme, mimikk og koreografi er viktige deler av uttrykket.
Du møter Flautina, en godartet ånd med menneskeskikkelse som ønsker å fortrylle sitt publikum. Hurtig som en vind skifter hun karakter ved hjelp av sine mange fløyter.
Du møter også katten Kathinka, mens hun danser på Lucifers tungespiss. Katten er uttrykksfull, leken og kanskje litt skummel, mens hun beveger seg i tid og rom.
Frida vil med sin egen stemme guide publikum gjennom konserten, med elektroniske landskap laget av Aslak Bjørge Hermstad som bakteppe.
På fredag 2. oktober spilles hele forestillingen "Stockhausen og Fløyten" på Cornerteateret, i regi av Avgarde.
______
Frida Andreassen Lereng er fløytist, med bachelor i utøvende musikk fra Griegakademiet, og master fra Norges musikkhøgskole. I forbindelse med prosjektet har hun hatt timer hos Kathinka Pasveer, som urfremførte alle verkene. Deler av programmet har vært vist og blitt utviklet på Stockhausen-kurset i Kürten, sammen med andre utøvere, komponister og teknikere som har fordypet seg i Stockhausens musikk.
Aslak Bjørge Hermstad er komponist med bachelor fra Griegakademiet, bosatt i Bergen. Han komponerer både elektronisk og akustisk musikk, og er i dette prosjektet opptatt av spørsmål rundt tid og lytting, samtidig som han er glad i lydlandskap. Du kan tidligere ha hørt musikken hans på festivalen Borealis og på konsert med Avgarde.
_______
KRAPYL er nyMusikk Bergens arrangementsserie rettet mot barn og unge. Konsertene på biblioteket er “vanlige” konserter tilrettelagt for hele familien.
Konserten finner sted på musikkavdelingen i 2.etasjen av Bergen Offentlige Bibliotek og er gratis.
Se mindre

NyMusikk Krapyl Biblioteksmusikken: Fløyten og Stockhausen