Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2019-11-13T08:31:45+01:00
KRAPYL er nyMusikk Bergens arrangementsserie rettet mot barn og unge. Konsertene på biblioteket er “vanlige” konserter tilrettelagt for hele familien.
Lørdag 16. november 14:00
Hovedbiblioteket, UROM

Jostein Stalheim er komponist, akkordeonist, Soundpainter og professor ved Høgskulen på Vestlandet. Han har skrevet musikk til ballett, video, teater, orkester og flere operaer. Den siste operaen Rosetta´s Stone som hadde urpremiere i San Francisco 2016, ble nominert til semifinale i The American Prize.

Han har skrevet musikk til Det norske opera og Ballett, Jo Strømgren, Den Nationale Scene, KarenFossQuietWorks, Centre Nationale de la Danse-Paris, Det kgl danske teater og Madrid Soundpainting Orchestra, m.fl. og samarbeidet med en rekke ensembler og solister som bl.a. BIT20, KORK, OFO, Mats Rondin, Sergej Osadchuk, Esa Pekka Salonen, John Ehde, David Jaxon, Geir Draugsvoll. Stalheim har fremført verk av Lasse Thoresen (Grønne Glimt på FiB), Unsuk Chin (turne med BFO), Georg Friedrich Haas (turne med BIT20), Terje Rypdal (Kork), Ketil Hvoslef (solo/duo), Arne Nordheim (OFO), Therese B. Ulvo (avgardEns) og en rekke verk på UNM i Bergen 2018.

På denne konserten vil han spille nye verk og utdrag fra standardrepertoaret for akkordeon. Publikum får også anledning å prøve barnemodeller av instrumentet og iPads med BIT20-appen som Stalheim var med å utvikle.

Program:
Slingr - nordisk suite med omvegar (2919) for solo-akkordeon med musikk av komponister som jeg har møtt de siste årene. Suiten bygger på korte fragment fra disse verkene:

Marius Nesset, Birds - ensemble
Glenn Erik Haugland, Ho - ei lunefull fonn - ensemble
Juhani Vesikkala/lumijoki, Zweier Lasterkatalog - sax, acc
Dániel Péter Biró, Ex Omnibus - De Natura et Origine - trio
Matias Vestergård Hansen, Tre stykker til Lea - for cello og akkordeon
Anders Flodin, Kailash - elektroakustisk, akk
Walter Thompson m. fl. Ext. techn. - trio
Etienne Rolin m fl. Searching - trio
Torstein Aagaard-Nilsen - Diptych - dobbelkonsert for harpe, akk, str.
Tonje Hernes, Svinga ein tone - ensemble
Lasse Thoresen, Lysning over avgrunn, Grønne Glimt - ensemble
Inga Mei, Pågang - perc, acc
Tze Yeung Ho, Jeg gir faen i Magnoliaen - kammeropera
Therese Birkeland Ulvo, Ballade for Marie - ensemble
Ketil Hvoslef, Om Hva Syv Fjær Kan Bli Til - duo
Alwynne Pritchard, "mechanics of stuff" - performance
Bojidar Spassov, Volatile - konsert for akk. og brassband
Djuro Zivkovic, Bogoluchie, (Forward to the immaterial) - opera
Jostein Stalheim: "...langt av garde …"

Per Nørgård: Anatmoic Safari 1967 (utdrag).

Jostein Stalheim: Zosimos og Rimos for solo akkordeon og elektronikk. Urfremføring.

Konserten finner sted på UROM på Bergen Offentlige Bibliotek og er gratis.