Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2019-02-04T11:27:20+00:00
Denne lørdagen inviterer nyMusikk Bergen og Bergen Offentlige Bibliotek til familiekonsert med saksofonkvatetten NoXaS og Berit Norbakken Solset (vokal).
Lørdag 9. februar 14:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Når Adolph Sax fant opp saxofonen tenkte han at han ville lage et instrument som var hans egen lyd. Sax-o-fon betyr da også Sax-sin-lyd. Og selv i dag over 170 år seinere mener mange at saxofonen er instrumentet som ligner mest på menneskestemmen. NoXaS spiller på 4 ulike saxofoner, og akkurat som i et kor er stemmene sopran, alt, tenor og baryton (bass). Dere får altså møte en hel saxofonfamilie!

Sangeren Berit Norbakken Solset vil synge sammen med kvartetten, og musikken er laget av svenske Karin Rehnqvist. I gamle dager brukte man stemmen til å kalle på dyra eller gi hverandre beskjeder over lange avstander. Musikken vi vil spille bruker gamle ropeteknikken «kulning» og er inspirert av folkemusikk med tekster ennå eldre enn saxofones oppfinner. Velkommen!

  • Noterommet (2. etasje)
  • Gratis
  • Varighet: ca. 30 minutt

KRAPYL er nyMusikk Bergens arrangementsserie rettet mot barn og unge. Konsertene på biblioteket er “vanlige” konserter tilrettelagt for hele familien.