av Marie Amdam sist endret 2022-09-09T11:03:20+02:00
  • Olav V av Norge, liv og gjerning
  • 2022-11-08T18:00:00+01:00
  • 2022-11-08T19:00:00+01:00
  • Den ensomme folkekongen. Olav V av Norge Kong Olav V (1903–1991) er en skikkelse som så å si kommer ut av Viktoria-tiden. Likevel endte han opp som et symbol på det moderne Norge, som folkekjær bestefar i velferdsstaten, som «en av oss».
Tirsdag 8. november 18:00
Hovedbiblioteket, Storsalen 1. etg

Ole Torp leder denne samtalen med Tore Rem, som nå har kommet til slutten av sitt storverk om kong Olav. Olav V.

Ensom majestet gir nærbilder av et kongelig liv preget av savn og ensomhet, men er også fortellingen om en nasjon i vekst og framgang. Det handler om beslutninger som fattes alene, om kamp for kjærligheten, om politikk og tro, om tøffe utfordringer på det personlige plan. Sist i livet var kong Olav V likevel blitt den ideelle norske kongen, selve folkekongen. Og da nordmenn etter tusenårsskiftet skulle kåre det 20. århundrets mest populære nordmann, var det ingen tvil om hvem som ble vinneren.

Her er siste del av den store fortellingen om denne uhyre populære kongens liv, som ensom majestet.

Olav V av Norge, liv og gjerning

• Tirsdag 8. november