av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-13T18:22:01+01:00
Foredrag med Christine Hamm.
Tirsdag 19. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

I kjølvannet av Camilla Colletts roman Amtmannens Døtre kritiserte flere forfattere på 1800-tallet måten mødre oppdro døtrene sine på. En av dem var Amalie Skram, som skildrer onde mødre i romaner som Afkom (1898) og Constance Ring (1885). Finnes det også positive skildringer av mødre i forfatterskapet? I denne sammenhengen kan det være interessant å se nærmere på mindre kjente Skram-tekster som romanen Julehelg, noveller og brev.

Foredrag med professor i nordisk litteratur Christine Hamm.
Dette er siste del i en serie på tre om Skram.

Om Amalie Skram#3: Mødre og døtre i romaner, fortellinger og brev

Foredrag med Christine Hamm.

• Tirsdag 19. april
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Foredrag med professor i nordisk litteratur Christine Hamm.
Dette er siste del i en serie på tre om Skram.