av Charlotte Myrbråten sist endret 2021-05-05T10:20:40+02:00
  • Om omsorgsarbeid, korona og klasse.
  • 2021-06-08T18:00:00+02:00
  • 2021-06-08T19:00:00+02:00
  • Velkommen til samtale om omsorgsarbeid, klasse og korona. Møt forfatterne Vigdis J. Reisæter og Liv Bjørnhaug Johansen. Begge har skrevet ferske bøker om omsorgsarbeid, kroppsarbeid og klasseproblematikk.
Tirsdag 8. juni 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Om boken Den lange vakta:
"Da koronapandemien rammet, sto sykepleierne i frontlinjen. På sykehus, sykehjem og i hjemme­tjenesten jobbet de intenst for å redde liv. I Den lange vakta blir vi med sykepleier Liv Bjørnhaug Johansen på jobb, i en hverdag som er snudd på hodet. Alvorlig syke får ikke treffe fortvilte pårørende. Ansatte må trylle fram isolater og ikle seg knitrende smitteverndrakter. Samtidig blir de selv utsatt for stor risiko. For sykepleierne øker arbeidspresset.
Hvor lenge kan de stå i en så intens jobbhverdag?"

Om boken Jeg skal hjelpe deg:
"De aller fleste vil på et tidspunkt i livet komme til å sette bena i en sykehjemskorridor, enten det er som pasient, som ansatt eller som pårørende til et kjært familiemedlem som skal tilbringe den siste fasen av livet sitt der. Vigdis J. Reisæter arbeidet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år, og her forteller hun varme og sterke historier fra sitt arbeid tett på pasienter og pårørende. Ved å presentere oss for et knippe sykehjemspasienter gir hun innsikt i det vide spennet i sykepleierrollen, og hvor viktig god fagkunnskap, nærhet og mellommenneskelige relasjoner er for å gi pasientene en god og verdig avslutning på et langt liv.

Men hva skjer når sykepleierens mulighet til å gi god omsorg effektiviseres bort? I tillegg til de gode historiene der pasientene får den nødvendige omsorgen, forteller Reisæter også om en skyggeside av norsk eldreomsorg. Hun retter søkelyset mot sykepleieres vilkår for å gi god omsorg – og dermed på hvordan vi tar vare på de eldre i Norge i dag. I tillegg til å være en hyllest til pleierne som daglig gjør sitt beste for å gi god pleie og skape hverdagsmagi rundt omkring på landets sykehjem, kan boken også leses som hennes aller siste avviksmelding."

Arrangementet er i samarbeid med Tekstallianse og er støttet av Fritt ord.

Om omsorgsarbeid, korona og klasse.

• Tirsdag 8. juni
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Om boken Den lange vakta:
Hvor lenge kan de stå i en så intens jobbhverdag?"

Om boken Jeg skal hjelpe deg:

Arrangementet er i samarbeid med Tekstallianse og er støttet av Fritt ord.