Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-07-28T13:24:21+02:00
  • Om Signe Grieg Müllers memoarer
  • 2020-11-25T18:00:00+01:00
  • 2020-11-25T19:00:00+01:00
  • «Det gik aldrig, aldrig over», skriver Amalie Skrams svigerdatter, skuespiller Signe Grieg Müller I sine memoarer spekket med livfulle skildringer av familielivet og kultur- og teaterlivet i Bergen og i Christiania fra slutten av 1800-tallet til ca. 1905. Disse memoarene ble utgitt som bok i sommer.
Onsdag 25. november 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Signe tilhørte det bergenske borgerskap, hun var niese av Edvard Grieg, men allerede som 12-åring hadde hun fått en lyst til å spille teater som gikk aldri over. Hun debuterte på Den Nationale Scene i 1887, ble engasjert ved flere Christiania-teatre, og sist ved det nye Nationalteatret, der også ektemannen Ludvig Müller fikk engasjement. Sammen opplevde de gullalderen i norsk scenekunst.

Tidl. adjunkt Kari Berle Nilsen, som i fjor utga brevvekslingen mellom Amalie Skram og Signe Grieg Müller, har transkribert memoarene, og Prof. em. Tor Trolie har skrevet en innledning om teatrets betydning rundt århundreskiftet.

Nilsen presenterer boken og viser bilder fra Signes liv. Det blir opplesning fra boken. Litteraturforsker og forlegger Pål Bjørby kommenterer forlagets forhold til Nilsens forskjellige bokprosjekter.

Om Signe Grieg Müllers memoarer

• Onsdag 25. november