av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-11-10T17:11:21+01:00
Boken "Popkulturens död" (2018) av Martin Aagård og Natalia Kazmierska er et forsøk på å forstå hvordan den globale popkulturen som lenge utfordret samfunnet, på bare noen år ble ufarlig og meningsløs.
Torsdag 17. november 17:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

Charlotte Myrbråten

Kultur som ble skapt av samfunnets utstøtte og marginaliserte grupper ble plutselig appropriert, kommersialisert og bortglemt.

Popkulturens død består av 10 essay som forteller historien om subkulturenes død, hvorfor middelklassen hater kulhet, sladrejournalistikkens historie, dokusåpens forfall, hvordan punken sådde frøene til alternativhøyre, og som alle kretser omkring det store spørsmålet om hvordan kulturkonservatismen kunne seire.
Det er en bok som preges av en sterk følelse av tap. Hva har hent siden boken kom ut i 2018? Hvor hadde forfatterne rett og hvor hadde de feil?
Og hvorfor handler boken ikke om gangsterrap?

Martin Aagård og Natalia Kazmierska besøker Bergen Offentlige Bibliotek for å holde foredrag og gjøre opp status.

Martin Aagård er en svensk kulturjournalist. Akkurat nå gjør han pod-dokumentarer for Aftonbladet, blant annet om bølgen av konspirasjonsteorier under pandemien.
Snart slipper han podserien Imamens son, som undersøker et av Sveriges mest kjente rettsaker. I høst legger han ut på turne med bandet Doktor Kosmos.

Natalia Kazmierska er spaltist og kommentator. Hun har mottatt en rekke priser.

Populærkulturens død - foredrag med Martin Aagård og Natalia Kazmierska

• Torsdag 17. november
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage

Og hvorfor handler boken ikke om gangsterrap?

Natalia Kazmierska er spaltist og kommentator. Hun har mottatt en rekke priser.