Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Ida Amalie Svensson last modified 2017-09-13T11:59:01+00:00
I denne monologen med Wenche Kvamme, blir Hagerups livshendelser vevd sammen med diktene hennes, og vi får et varmt og ærlig portrett av den mangesidige dikteren.
Onsdag 13. september 19:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

977 501 06

HEFTIG LIV OG POESI. «Jeg skrev ikke dikt - jeg skrev det som det var» har Inger Hagerup sagt om sin poesi.

Få har beskrevet leken og livet, kjærligheten og smerten så intenst som Inger Hagerup. Hennes brennende samfunnsengasjement preget en hel generasjon, og hun ble også banebrytende innen barnelitteratur og erotisk poesi. I følge sønnen Klaus hadde Inger ingen filter mellom liv og dikt. Hun jaktet på erkjennelse og grep begjærlig livets gleder – og utfordringer.

I denne forestillingen forteller hun selv om oppturer og nedturer, om menn og alkohol, men ikke minst om sitt forhold til diktningen. Vi møter også personer som sto Inger nær, alt i skuespiller Wenche Kvammes skikkelse.

Forestillingen er basert på bøker og intervjuer av Inger og sønnen Klaus Hagerup og er dramatisert av Anne-Karen Hytten. Historien er tonefulgt av jazzmusiker Jan Kåre Hystad.

Dette er en åpen prøveforestilling.  Premiere fredag 15. september.