av Marie Amdam sist endret 2021-06-28T15:06:57+02:00
Foredrag med Renate Rivedal om julen som motiv i kunsten.
Tirsdag 30. november 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Påmelding: https://bergenkommune.pameldingssystem.no/renate-rivedal-om-jul-i-kunsten

Snart er det desember og vi blir dratt inn i jula si magiske verd. I norrøn tid blota ein og ofra til gudane, i dag feira vi jul med både gåve- og matgilde. Jula og desembermånaden er fylt med juletre, bibelske englar, levande lys, julepynt, familie, julebukk, julebord, julestrømpe, Askepott på NRK, julekalender, snø og ski. Gjennom foredraget skal vi bli kjend med nokon av skikkane og bakgrunnen til feiringa. Vi skal bli nærare kjend med den nordiske folketrua om gardvorden, julekrybber frå Krakow og ein tyrkar som heiter Nikolaus. Vi skal sjå på ulike kunstnarar si tolking av julefeiringa; frå Tidemand si tradisjonelle jul til Munch sin «Julaften i bordell».

Renate Rivedal er kunsthistoriker og kunstanmelder i Bergens Tidende.

Renate Rivedal om jul i kunsten

Foredrag med Renate Rivedal om julen som motiv i kunsten.

• Tirsdag 30. november
  • Hovedbiblioteket, Auditoriet

Renate Rivedal er kunsthistoriker og kunstanmelder i Bergens Tidende.