av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-13T18:05:47+01:00
Onsdag 9. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland

95139006

Den finlandssvenske forfattaren og illustratøren Tove Jansson (1914-2001) er mest kjend for sine bøker om Mummitrollet. Bøkene tek utgangspunkt i Jansson sine barndomsminne frå den finske skjærgarden. Her var det rom for både det magiske og det kvardagslige, det fine og det triste. Men Jansson var meir enn Mummiverda, ho teikna politiske karikaturar mot nazismen, ho utførte altertavle og freske i rådhuset i Helsinki. Vi ser nærare på mennesket Jansson, men også forfattaren som henvendte seg til vaksne og til born, og ikkje minst kunstnaren og illustratøren Tove Jansson.

I kveld kan du høyre kunsthistorikar Renate Rivedal sitt foredrag om kunstnaren Tove Jansson. Rivedal er kunstformidlar ved www.kunstforedrag.no og kunstkritikar i Bergens Tidende.

Renate Rivedal om Tove Jansson

• Onsdag 9. februar