av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-18T21:03:15+02:00
  • Grethe Fatima Syéd om Jean Rhys
  • 2022-03-17T18:00:00+01:00
  • 2022-03-17T19:00:00+01:00
  • De siste årene har Rhys blitt gjenoppdaget over store deler av verden. Hun har fått et publikum som er bedre i stand til å sette pris på henne enn samtiden var, og blir nå sett på som en klassiker i feministisk, modernistisk og postkolonial litteratur. Hør Grethe Fatima Syéd fortelle om Rhys og om arbeidet med oversettelsen.
Torsdag 17. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

95139006

Jean Rhys er mest kjent for romanen Wide Sargasso Sea, en «prequel» til Charlotte Brontës Jane Eyre, som kom ut da forfatteren var godt oppe i 70-årene. Forfatteren hadde da levd bortgjemt og stille i landlige deler av England i ca. førti år, og mange trodde hun forlengst var død. Men i mellomkrigstiden skrev Rhys fire sterke romaner om unge kvinner på drift i europeiske storbyer. Den første av disse, Good Morning, Midnight (1938) kommer nå ut på norsk.

Grethe Fatima Syéd om Jean Rhys

• Torsdag 17. mars