av Eli Vaage sist endret 2022-01-13T18:21:28+01:00
Aina Villanger om dei språklege kreftene i Sagaen om Isfolket, Lul - og ungdommeleg lesesluklyst.
Onsdag 6. april 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage

97964434
Det er 40 år sidan Margit Sandemo gav ut første bok av Sagaen om Isfolket. Sidan har dei 47 bøkene om slekta etter Tengel den vonde gjort varig inntrykk på mange generasjonar lesande. Til oss kjem forfattar Aina Villanger for å snakke om sitt møte med dei språklege kreftene i Sagaen om Isfolket og Lul av Axel Jensen - to leseopplevingar som begge på sitt vis har betydd mykje for henne som forfattar.

- På kvar sin milevis ulike måte var begge leseopplevingane skilsetjande i min ungdom, der stikkord for den eine er lidenskap, lyst og skapelse og for den andre språk, form og estetikk, seier Villanger, som i dette foredraget blant anna utforskar kva spor dei to har late etter seg i hennar eige forfattarskap.

Sagaen om Isfolket 40 år!

• Onsdag 6. april
  • Hovedbiblioteket, Amalies hage