Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-11-07T09:10:54+00:00
Mehdi Mozaffari (født 1939 i Iran) er professor emeritus dr.scient.pol. ved Aarhus Universitet i Islamiske studier.
Tirsdag 11. desember 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Islamisme - en orientalsk totalitarisme

I år inviterte Morgenbladet og Norsk litteraturfestival på Lillehammer til kåring av Skandinavias fremste sakprosabøker. Sammen med Aftonbladet, Weekendavisen og Broen.xyz presenterte en skandinavsk jury de beste og viktigste sakprosabøkene etter år 2000.
Biblioteket ønsker å gjøre disse perlene tilgjengelige for flere og gjennom en serie på 5 ønsker vi å presentere flere av disse bøkene fra Norge, Sverige og Danmark.

Vi har derfor valgt oss ut fem forfattere som også er beryktet for å være glimrende formidlere.

Fra juryens begrunnelse:
"Mehdi Mozaffari
Islamisme - en orientalsk totalitarisme
Informations Forlag 2013
En detaljert undersøkelse av ulike former for islamisme i det 20. århundre - gjort med statsvitenskapsforskerens komparative blikk, som setter forfatteren i stand til å sammenligne med europeiske totalitarismer."

Noterom (kart)