Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2018-11-07T09:10:54+00:00
Onsdag 12. desember 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Med livet som insats. Berättelsen om Majakovskij och hans krets

I år inviterte Morgenbladet og Norsk litteraturfestival på Lillehammer til kåring av Skandinavias fremste sakprosabøker. Sammen med Aftonbladet, Weekendavisen og Broen.xyz presenterte en skandinavsk jury de beste og viktigste sakprosabøkene etter år 2000.
Biblioteket ønsker å gjøre disse perlene tilgjengelige for flere og gjennom en serie på 5 ønsker vi å presentere flere av disse bøkene fra Norge, Sverige og Danmark.

Vi har derfor valgt oss ut fem forfattere som også er beryktet for å være glimrende formidlere.

Fra juryens begrunnelse:
"Bengt Jangfeldt
Med livet som insats. Berättelsen om Majakovskij och hans krets
Wahlström & Widstrand 2007
I den første kritiske biografien om den russiske poeten Vladimir Majakovskij på noe språk, maler Bengt Jangfeldt futuristenes verden i oppsiktsvekkende detaljrikdom, og med unike personlige vitnesbyrd fra Majakovskijs venninne Lili Brik."

Noterom (kart)