Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2020-02-04T15:32:42+01:00
  • Samtale om filosofiske samtaler i kriminalomsorgen
  • 2020-02-20T18:00:00+01:00
  • 2020-02-20T19:00:00+01:00
  • I mars 2019 arrangerte Preus museum, det nasjonale museet for fotografi, en ukes workshop i Bjørgvin fengsel. I løpet av uken filosoferte vi sammen rundt begrepet TID og resultatet er syv personlige historier fortalt med de innsattes egne bilder og tekstfragmenter.
Torsdag 20. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Marianne Walderhaug er fast ansatt som filosof ved Bjørgvin fengsel og har deltatt i deler av workshopen til Preus museum. Hun vil i samtale med Preus museums filosofisk praktiker og formidler Maja Holst Svendsen reflektere rundt betydningen av filosofiske samtaler i kriminalomsorgen og i prosjektet.

Utstillingen som vises i uke 8 og 9 på hovedbiblioteket og er en del av et prosjekt der Preus museum utforsker hvorvidt fotografiet kan være et verktøy som muliggjør deltakelse i demokratiet.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet og målet er å gi de som ikke har en stemme i samfunnet en mulighet til å komme til orde og bli en del av den offentlige debatten og kulturarven. Workshopen i Bjørgvin fengsel var et samarbeid med kunstneren Tina Enghoff og fengselspresten Kamille Nygård og Preus museum.

For mer informasjon om prosjektet og flere bilder fra Bjørgvin se tidstedrom.no