av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-04-08T14:42:26+02:00
Onsdag 27. april 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

95139006
Sara Johnsen er prisbelønt regissør, viden kjent for filmer som Upperdog – og nå sist: NRK-serien 22. juli. Men hun er også skjønnlitterær forfatter. Nylig kom hennes tredje bokutgivelse, romanen: «Til Dancing Boy». Boken har fått mye og velfortjent oppmerksomhet:

· «En underholdende, humoristisk og skremmende science fiction, lagt til Oslo noen tiår fram i tid.» (Dagbladet)
· «Et fascinerende fremtidsportrett, der den mekaniske dystopien herjes av lengsel, intimitet og begjær» (VG)

Romanen handler om paret Lizz og Boje, som driver orgasmeklinikken «Pure Pleasure». Her kan avansert teknologi tilfredsstille alle dine seksuelle fantasier. De tjener godt, bor sammen med datteren Thelma, men familielivet er fullt av konflikter. Lizz lengter etter en sønn hun bar frem som surrogat som ung. Samtidig har pandemier og miljøkriser tatt knekken på landet og demokratiet.

Frode Thuen og Runo Isaksen har lest Sara Johnsens ferske roman med stor fasinasjon. De lurer blant annet på:
· Lengsel etter menneskelig nærhet lever parallelt med teknologiske «løsninger»: Hva slags framtid peker romanen mot?
· Som prisbelønt regissør: Hvorfor ble det romanform denne gangen, ikke film?s
Frode Thuen er professor i psykisk helsearbeid, og forfatter av en rekke bøker og artikler om samliv og familieliv.
Runo Isaksen er litteraturviter, forfatter, og forlegger for Teft forlag. Han har utgitt sju romaner og to faglitterære bøker.
Velkommen til bokbad med Sara Johnsen på biblioteket onsdag 27. april klokken 18:00!

Møtet foregår i Auditoriet. Fra kafeen Amalies hage, ta trappene eller heisen en etasje ned.
Dette arrangementet er del av en møteserie på biblioteket. Utover året inviterer Frode Thuen og Runo Isaksen flere spennende romanforfattere til samtaler om kjærlighet og moderne familierelasjoner i litteratur og virkelighet. De ønsker å diskutere spørsmål som:
· Hvordan behandler skjønnlitteraturen utfordringer som barn og unge, par og familier står overfor i dag?
· Hvordan kan litteraturen eventuelt gi viktige nøkler for bedre å forstå og kommunisere om disse utfordringene?
Disse møtene blir annonsert utover våren og høsten, så følg med på bibliotekets nettside og i sosiale medier.

Sara Johnsen i samtale med Frode Thuen og Runo Isaksen om litteratur og film, begjær og kjærlighet.

Samtale i Auditoriet.

• Onsdag 27. april