Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Per Vold sist endret 2019-02-21T11:20:03+00:00
Konseptet til spillsmaking er enkelt: Verten plukker ut spill som vi spiller gjennom sammen. Vi tar pauser underveis for å diskutere det narrative, det tekniske, alt det som gjør spillet interessant. Forsyninger finnes i kafeen Amalies hage.
  • Spillsmaking #003: Gone Home
  • 2019-02-21T19:00:00+01:00
  • 2019-02-21T22:00:00+01:00
  • Konseptet til spillsmaking er enkelt: Verten plukker ut spill som vi spiller gjennom sammen. Vi tar pauser underveis for å diskutere det narrative, det tekniske, alt det som gjør spillet interessant. Forsyninger finnes i kafeen Amalies hage.
Torsdag 21. februar 19:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Kontakt

55 56 85 07
Året er 1995 og den 21-årige Katie Greenbriar kommer hjem fra en backpackingtur i Europa. Det blåser opp til storm, og hun står foran et fremmed hjem, som hennes famile har flyttet til imens hun har vært borte. I tillegg er det ikke en velkomstkomité som venter henne her, da hele huset står tomt for folk. Hva har skjedd?
 
Gone Home står på menyen for kveldens spillsmaking, og kom ut i sommeren 2013. «Walking simulator»-spillet forteller en fantastisk pacet historie med elementer av dype mysterier, familedrama og har en slutt som garanterer en klump i halsen din. Kveldens vert kan fortsette å legge ut om alle prisene som indieselskapet Fullbright Company stjal med seg da årets prisutdelinger kom, men velger heller å avslutte med et tips fra en kompis som ikke klarte å oppsummere tankene sine bedre enn «Spill det, opplev det».

Konseptet til spillsmaking er enkelt: Verten plukker ut spill som vi spiller gjennom sammen. Vi tar pauser underveis for å diskutere det narrative, det tekniske, alt det som gjør spillet interessant.

Vi har altså et opplegg med en lav terskel, og alle er invitert: Spillutviklere, folk som spiller spill og kanskje spesielt de som bare måtte være nysgjerrige. Inngang er gratis og anbefalt aldersgrense er 13+.

Vi vil kjøre høvelig med luftepauser, så folk kan strekke litt på seg og skaffe seg forsyninger i kafeen Amalies Hage, i etasjen over. Arrangementet foregår i auditoriet til Bergen Bibliotek og er helt gratis. Kveldens vert er Ole Helland, som er linjelærer i spillutvikling ved Fana Folkehøgskole. Det vil også være et bord reservert i Amalies Hage.

Spillsmaking er et samarbeid mellom Fana Folkehøgskole, Biblioteket i Bergen og Spillmakerlauget Vest.