Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Per Eide sist endret 2019-09-12T16:20:56+02:00
Spillet Journey rev ned de fleste vegger av hva et timeslangt spill kunne fortelle. Selv uten en eneste dialog eller bruk av tekst er Journey blitt en moderne spillklassiker. Nøyaktig hva er det som egentlig gjør dette spillet så minnerikt for de som har spilt gjennom det? Vi tar et dypdykk i Journey i denne sesongens første spillsmaking!
  • Spillsmaking 004: Journey
  • 2019-09-12T19:00:00+02:00
  • 2019-09-12T22:00:00+02:00
  • Spillet Journey rev ned de fleste vegger av hva et timeslangt spill kunne fortelle. Selv uten en eneste dialog eller bruk av tekst er Journey blitt en moderne spillklassiker. Nøyaktig hva er det som egentlig gjør dette spillet så minnerikt for de som har spilt gjennom det? Vi tar et dypdykk i Journey i denne sesongens første spillsmaking!
Torsdag 12. september 19:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Kontakt

472 35 856

Om man skulle kalle et moderne indiespill for en klassiker, ville nok Journey være det første spillet som de fleste ville kommet til å tenke på i farten. Spillet, som var laget av Jenova Chen og resten av gjengen i thatgamecompany, kom ut i 2011 og rev ned de fleste vegger av hva et timeslangt spill kunne fortelle. Og alt dette, uten en eneste dialog eller bruk av tekst.

Nøyaktig hva er det som gjorde, og til de grader enda gjør at dette spillet er så minnerikt for de som har spilt gjennom det? Vi tar et dypdykk i Journey i denne sesongens første spillsmaking på Bergen bibliotek.

Konseptet til spillsmaking er enkelt: Verten plukker ut spill som vi spiller gjennom sammen. Vi tar pauser underveis for å diskutere det narrative, det tekniske, alt det som gjør spillet interessant.

Vi har altså et opplegg med en lav terskel, og alle er invitert: Spillutviklere, folk som spiller spill og kanskje spesielt de som bare måtte være nysgjerrige. Inngang er gratis og anbefalt aldersgrense er 13+.

Vi vil kjøre høvelig med luftepauser, så folk kan strekke litt på seg og skaffe seg forsyninger i kafeen Amalies Hage, i etasjen over. Arrangementet foregår i auditoriet til Bergen Bibliotek og er helt gratis. Kveldens vert er Ole Helland, som er linjelærer i spillutvikling ved Fana Folkehøgskole.

Spillsmaking er et samarbeid mellom Fana Folkehøgskole, Biblioteket i Bergen og Spillmakerlauget Vest.