Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-01-22T11:57:04+01:00
Torsdag 30. januar 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Kontakt

Telltale Games har høstet mye oppmersomhet og ros for sin glimrende adaptasjon av Robert Kirkmans dypopiske zombie-univers, The Walking Dead. Spillserien har fått oppmerksomhet ikke bare for glitrende historiefortelling, men også for måten den involverer spilleren i en lang rekke harde etiske valg. Dette gjør at spillene bare ikke byr på en særegen spillopplevelse, men har også gitt spillserien en plass i pensumet på en av Bergens videregående skoler.

Kveldens tema, med tilhørende spillsmaking, er etikk i dataspill, og hvordan spill orientert mot etiske valg kan brukes som et verktøy for undervisning i skolen. Denne kvelden vil Tobias Staaby gi en kort intro til hvordan han og kollegene hans har brukt The Walking Dead i etikkundervisningen i videregående skole. Sammen spiller vi tredje spill i serien, The Walking Dead: A New Frontier, mens vi diskuterer handlingen og stemmer over dilemmaene vi møter. Kanskje du får lært litt om etikk i samme slengen?

Tobias Staaby er lærer ved Nordahl Grieg vgs og stipendiat ved Universitetet i Bergen. Han har i flere år både undervist med og holdt foredrag og kurs om dataspill i skolen, og holder for tiden på med en avhandling om temaet. Han er en av grunnleggerne bak podcasten og lærerkollektivet Spillpedagogene, og er medforfatter av boken Spillpedagogikk – en innføring i spill i skolen, som kommer ut i mai i år.

Auditoriet (kart)