Glemt passord?   Registrer deg her.
av Synne Ulltang sist endret 2019-01-10T13:19:49+00:00
En studie i norsk raplyrikk.
Onsdag 20. mars 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

Even Igland Diesen er førsteamanuensis ved Institutt for lærerutdanning, NTNU. I doktoravhandlinga si, Når vi svinger inn på Macern, gjør vi det på ordentlig!: En studie i norsk raplyrikk, undersøker han lyriske og musikalske overskridelser i rap-tradisjonens bevegelse fra subkulturelt fenomen til mainstreamkultur.

Forhandlinger og forvandlinger av ekthetsidealer, representasjon og lyrisk-musikalske konvensjoner løftes fram gjennom lesninger av enkeltuttrykk og forholdet mellom tekst, beat og flow. Avhandlingens eksempler er henta fra Jaa9&OnklP, Lars Vaular, Store P og Soinner. Lesningene av dem løfter fram både ironiserende sjølhevding, romantiske rapper- og barneideal og sentral-lyriske tendenser som viktige raplyriske trekk.

Auditoriet (kart)