Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2019-08-27T09:45:50+02:00
Øystein Skjælaaen har forsket på og arbeidet med rusproblematikk i mange år. Han tok sin doktorgrad i sosiologi på tema fellesskap rundt morgenpilsen, der han selv tilbrakte mange timer på pub sammen med sine informanter.
Torsdag 19. september 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

Skjælaaen vil snakke både om doktorgraden og om sin debutbok, Meningen med rus, som nettopp er utgitt.

Bokens baksidetekst:
Noen mennesker sitter på pub om morgenen, andre setter heroin i en park. Noen drar på vintur til Toscana, andre ruser seg på mdma og danser i skogen. Hvorfor er det slik i vår kultur at enkelte former for rus er akseptert, mens andre er forbudt?

Til alle tider og overalt i verden har mennesker søkt rus. I dag er det en del av de fleste menneskers liv. Rus er avbrudd fra jobb og rutiner og kan gi oss frihet og fellesskap – den hjelper oss å leve. Men alle kjenner noen hvor rusen ikke lenger gir glede, bare smerte, skam og sorg. Rusen er blitt et middel for å takle hverdagen – det er rus for å være.

Gjennom møter med mennesker og deres historier utfordrer Meningen med rus våre oppfatninger av rusens betydning i samfunnet og for enkeltmennesker.

Boken vil være tilgjengelig for salg på arrangementet.

Noterom (kart)