Glemt passord?   Registrer deg her.
av Marie Amdam sist endret 2020-07-22T14:44:36+02:00
Torsdag 26. november 18:00
Hovedbiblioteket, Noterommet

I doktoravhandlingen Staging Perception. Theatricalities in Marcel Proust’s À la recherche du temps perdu”utforsker Ytre Arne Prousts roman På sporet av den tapte tid (1913-27), med et særlig blikk for verkets teatrale kvaliteter.

Hun undersøker hvordan romanen strukturerer og dramatiserer hovedpersonens sanseinntrykk, og argumenterer for at romanens framstilling av sansning utgjør en form for iscenesettelse. Avhandlingen studerer de teatrale referansene i På sporet av den tapte tid i lys av Proust tidlige eksperimentering med dramasjangeren, og viser at i Prousts litterære univers er teatralitet, imaginasjon og persepsjon tett sammenfiltret.

Synne Ytre Arne tok mastergraden i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen i 2013 og disputerte for doktorgraden ved samme universitet i september 2019.

Spør Doktoren: Synne Ytre Arne om Marcel Proust

• Torsdag 26. november