av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-09-21T11:25:35+02:00
Velkommen på akademisk lunsj! Per-Einar Binder er professor og spesialist i klinisk psykologi ved Psykologisk fakultet, UiB.
Onsdag 21. september 12:00
Hovedbiblioteket, Vårt Vestland i andre etasje.

Du har sikkert hørt det mange ganger. «Ikke bry deg om hva andre mener om deg, de får bare tenke de vil!». Men klarer du det? Vi bryr oss helt automatisk. Og vi skal bry oss om hva andre synes. Vi er en ultrasosial art. Men det er en felle her. Om du blir for opptatt av hvordan du tar deg ut på utsiden, kan du bli usynlig for deg selv på innsiden. Og du kan ende opp med å bli engstelig og forkavet.

I dette foredraget ser vi på hva søken etter status og perfeksjonisme gjør med oss mennesker. Og vi undersøker hva mottiltakene kan være. Hvordan kan vi best gi oss selv – og hverandre - fri fra statusfiksering? Hvilke typer av status er egentlig verdt å søke? Hvilke verdier er det som egentlig gjør livet rikere?

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, Bergen Offentlige Bibliotek, HVL og NHH.

Onsdag 21. sep: Akademisk lunsj om Statusmøllen

• Onsdag 21. september
  • Hovedbiblioteket, Vårt Vestland i andre etasje.