Logg inn

Glemt passord/pinkode?   Registrer deg her.
by Marie Amdam last modified 2018-08-09T13:44:00+00:00
Lørdag 18. august blir det trippelrelease på biblioteket: Sverre Knudsens nye album ”Gud” kommer i alle formater, det vil bli vist en video for hele den 42 minutter lange låta, og det lanseres en politisk pamflett på Knudsens eget selskap Kvali-Kvanti: ”Frie og reptile – norsk rasisme 2018”.
  • Sverre Knudsen: GUD / Trippelslipp
  • 2018-08-18T15:00:00+02:00
  • 2018-08-18T17:00:00+02:00
  • Lørdag 18. august blir det trippelrelease på biblioteket: Sverre Knudsens nye album ”Gud” kommer i alle formater, det vil bli vist en video for hele den 42 minutter lange låta, og det lanseres en politisk pamflett på Knudsens eget selskap Kvali-Kvanti: ”Frie og reptile – norsk rasisme 2018”.
Lørdag 18. august 15:00
Auditoriet

Kontakt

40461144

... og alt henger sammen, slik det gjerne gjør når Gud er inne i bildet.

I likhet med Knudsens forrige, Spelemannsprisvinnende album Vi, er Lasse Marhaug remikser og medprodusent, og Anja Laudal deltar på Farfisa og OB-8. Myra er med på vokal, Mannskoret korer på hittil uprøvde måter og Lars Øyno leser to av tekstene. Deathprod har mastret, Kim Hiorthøy har laget omslag og albumet utgis på Smalltown Supersounds norske avdeling K. Dahl Eftf.

At albumet består av en eneste lang, sammenhengende låt avspeiler seg også i tekstene. En radikalt økende rasisme de siste årene ligger og dupper mellom tekst og undertekst, mens pamfletten på 30 sider går grundigere inn i tematikken. Albumet er tekstmessig en personlig fortelling der den ateistiske hovedkarakteren påkaller Gud i sin fortvilelse over tingens tilstand. 

Musikalsk sett fortsetter Sverre Knudsen den reisen han begynte med Vi i fjor; skitten dub, smågroovy triphop, pop og ren støy i moderat forening. Denne gangen er lerretet enda bredere enn sist, og musikken er både mer harmonisk popete og mer utagerende støyende.

Videoen er i hvert fall teknisk sett et langt skritt videre for Knudsen som videokunstner fra spionkamera-pennen som ble brukt til Vi-videoen – som blant annet fikk egne visninger på Atelier Nord og Kunstnernes Hus. Denne gangen er det konkrete og levende bilder av mennesker, steder og ting, klippet sammen med lysende objekter, IR-opptak og diverse staveforsøk med et 320 karakterer langt alfabet som er utviklet for anledningen. 

Dette skjer kun én gang i Bergen. 
Salg av vinyl, cd og pamflett.