av Eli Vaage sist endret 2021-10-20T10:37:21+01:00
  • Tap av helse - tap av foreldre
  • 2021-10-20T18:00:00+02:00
  • 2021-10-20T19:30:00+02:00
  • Hva slags sorg kan vi føle når noen vi er glade i blir demente? Vi vil denne kvelden sette fokus på det vanskelig temaet demens og det gradvise tapet som da oppstår. Forhåpentligvis kan denne sorgen bli mulig å bære når vi får snakket om det og satt lys på temaet.
Onsdag 20. oktober 18:00
Hovedbiblioteket, Auditoriet

97964434

I den kinoaktuelle filmen The Father møter vi en kvinne, spilt av Olivia Colman, som får erfare hvordan hennes far, spilt av Anthony Hopkins, rammes av demens. Vi får innblikk i hvordan relasjonen endres og hvordan smerten og kjærligheten i et slik forhold preges når en forelder er i ferd med å bli borte. For mange er filmen et perspektiv på hvordan livet er når demensen rammer. Mange kan kjenne på sorg og andre følelser, kanskje også de "forbudte" følelsene, når dette skjer. Hvordan kan vi leve videre når en forelder gradvis taper helsen og det oppleves at en også taper sin forelder på denne måten?

Vi vil denne kvelden sette fokus på dette vanskelig temaet demens og det gradvise tapet som da oppstår. Forhåpentligvis kan denne sorgen bli mulig å bære når vi får snakket om det og satt lys på temaet?

Arrangementet gratis og åpent for alle. Det er er en del av "Sorgmånaden 2021" og arrangeres av Bjørgvin bispedømme i samarbeid med Demensforeningen/ Nasjonalforeningen for Folkehelsen, Kirkens SOS, Stiftelsen Kirkens Bymisjon Bergen og Fana prosti av Den norske kirke.

For mer informasjon se: www.kyrkja.no/bjorgvin/sorg

Ill. Kindel Media/ www.pexel.com

Tap av helse - tap av foreldre

• Onsdag 20. oktober