av Marie Amdam sist endret 2022-09-17T14:24:00+02:00
  • Unn Falkeid om Den Hellige Birgitta
  • 2022-09-20T19:00:00+02:00
  • 2022-09-20T20:00:00+02:00
  • Martin Luther mente hun var gal. August Strindberg kalte henne en «satans kjerring». Den hellige Birgitta (1303-1373) var en av de tydeligste stemmene i Europa i sin tid og satte både konger og paver på plass.
Tirsdag 20. september 19:00
Hovedbiblioteket, Amalies Hage

Unn Falkeid skildrer en modig nordisk adelskvinne som valgte å følge et hellig kall og bryte opp fra det livet som var staket ut. Hun føder og oppdrar åtte barn, blir så enke og bestemmer seg for å dra til Roma, kirkens sentrum, for å be paven om å vende hjem fra sitt franske eksil. Stadig mottar hun visjoner som nedtegnes og som til slutt fyller åtte bøker. Birgitta etterlot seg en klosterorden og det hittil største forfatterskapet skrevet av en kvinne. «Den svenske enken» ble hun kalt. Hun ble kanonisert etter sin død, og er i dag Europas skytshelgen. Birgittas dramatiske liv er en enestående fortelling fra europeisk middelalder.

Foredrag med Unn Falkeid. Amalies Hage

Unn Falkeid om Den Hellige Birgitta