av Charlotte Myrbråten sist endret 2022-01-10T11:40:45+01:00
Onsdag 23. februar 18:00
Hovedbiblioteket, Amalies hage
PÅMELDING:

I 2004 ga De Musikalske Dvergene og Frode Alnæs ut platen Veldig respektable menn, en samling oversettelser av i alt fjorten sanger komponert av Ray Davies og innspilt av The Kinks.

The Kinks blir betraktet som et av de mest innflytelsesrike britiske rockebandene på 1960-tallet, og omtales i samme åndedrag som The Beatles, The Rolling Stones og The Who. Gruppen ble dannet i London tidlig på 60-tallet av brødrene Ray - og Dave Davies og var i starten påvirket av amerikansk R&B og rock and roll. De tok etter hvert opp i seg elementer fra britisk «Music Hall» tradisjon, samtidig som Ray Davies’ vittige og observante tekster i økende grad evnet å gjenspeile engelsk
kultur, -samfunnsforhold og -livsstil. Ray Davies’ tekster er intelligente, artikulerte og nøye utformet, men aldri pretensiøse, - selvgode eller selvopptatte.

Velkommen til solo-konsert på 2 x 45min under navnet Fra «Waterloo Sunset» til «Solen over by’n», der Helge Grønhaug, foruten å spille låtene i omtrent den rekkefølgen de opprinnelig ble utgitt i, snakker om The Kinks og låtskriveren Ray Davies.

«Waterloo Sunset» til «Solen over by’n». Helge Grønhaug spiller The Kinks.

Konsert i Amalies hage.

• Onsdag 23. februar