Bli med på Sommerles 2022

Sommerles er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og anbefale bøker til vennene dine!

Årets superspennende fortelling Eventyr på rømmen er skrevet av Mari Moen Holsve.

Hvordan bli med på Sommerles?

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Lag en profil på Sommerles.no for å registrere bøker, få lesetips, lese sommerles-fortellingen og løse oppgaver. Legg inn alt du leser fra og med 1. juni, så får du XP (poeng) og går opp i level. Da får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente kule premier på biblioteket i løpet av sommeren.

Sommerles er for alle fra 1. klasse, også de som skal begynne til høsten, til og med de som skal begynne på ungdomsskolen. All lesing teller! Du kan lese selv, høre lydbok eller  bli lest for.

Bergen bibliotek har i år flotte tilleggspremier på level 40 og level 50. NB! Level 40- og 50-premier må hentes på biblioteket i Bergen eller et av bydelsbibliotekene våre.

I sommer kan barnefamilier også løse rebuser på ulike steder i Bergen. Les mer her.

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en nettbasert lesekampanje og er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst.

For å bli med på Sommerles.no må barnet lage en profil sammen med en voksen. Foresatte må gi tillatelse til deltagelse, og det er foresattes e-postadresse som brukes ved registrering.

Det er gøy å være med! Sommerles er ikke en konkurranse hvor det er om gjøre å lese mest, men digitale premieringer på nett og kule premier som kan hentes på biblioteket gir økt motivasjon for å lese og stadig få høyere level i eget tempo. Mange barn er med år etter år, og gleder seg over nye premier og nye leseopplevelser. På sommerles.no kan man se hva som er de mest populære bøkene akkurat denne sommeren, og ønsker dere flere lesetips - spør på biblioteket!

Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles.no, det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer.

Ta turen innom altom.sommerles.no for mer informasjon – eller besøk ditt lokale bibliotek.

Løs rebuser

I sommer kan barnefamilier løse rebuser på ulike steder i Bergen. Rebusene er først og fremst rettet mot skolebarn som er med på Sommerles, men alle (også yngre eller eldre søsken) får en liten spesialdesignet premie ved å si løsningsordet på biblioteket.