Glemt passord?   Registrer deg her.
av Arild Ness sist endret 2020-04-28T10:27:20+02:00
Nettkonsert med Tabula Rasa. Strømmelenke på facebook litt før konserten.
Lørdag 16. mai 14:00
På nettet

ARANGEMENTET PÅ FACEBOOK.

En konsert basert på arbeidet med den kommende forestillingen BEDEHUS.

Prosjektet Bedehus er et samarbeid mellom vokalensemblet Tabula Rasa, samtidskomponist/pianist Else Olsen Storesund og regissør Ingrid Askvik. Sammen vil vi forme et verk basert på bedehuskultur ut fra et samtidsmusikalsk perspektiv. Storesund komponerer i åpen form, og jobber frem materialet i samarbeid med ensemblet. Arbeidet skal resultere i et musikkteaterverk på om lag 1 time med urfremføring på Kirkeautunnalen i Bergen i september.

Den stille og andektige lyden av bedehuset når døra blei låst opp. Lukta av grønsåpevaska golv. Klirringa i bedehuskoppar. Mintgrøne, rosa og lyseblå Figgjo-koppar. Smaken av sukker, melis, sjokolade og sitronkrem. Og kjeks. Sterk saft. Ingen instruks om måtehald. Mor spelte til allsongen. Det gjer ho framleis. Lyden av fint ustemte pianostrenger, som fekk klangane frå pianoet til å sveva i store akkordar.

Bedehuset var samlingsstaden for alle for ikkje meir enn 40-50 år sidan. Bedehus blir til løe og skatehall. Bedehus blir konserthus. Bedehus blir berre hus. Døyr bedehuset då? Korleis er lyden av forlatte bedehus?

Konserten vert spelt inn på Bergen Offentlege Bibliotek, og vil vere tilgjengeleg via link på facebook.

Gratis inngang.
Varighet: ca. 20 min

KRAPYL er nyMusikk Bergens arrangementsserie rettet mot barn og unge. Konsertene på biblioteket er “vanlige” konserter tilrettelagt for hele familien.

Digital-Krapyl biblioteksmusikken: Tabula Rasa

Nettkonsert med Tabula Rasa. Strømmelenke på facebook litt før konserten.

• Lørdag 16. mai
  • På nettet

ARANGEMENTET PÅ FACEBOOK.

En konsert basert på arbeidet med den kommende forestillingen BEDEHUS.

Gratis inngang.
Varighet: ca. 20 min