Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Elisabeth Skråmestø Wyller sist endret 2018-08-09T13:45:40+00:00
Sommerlesekampanjen Sommerles nærmer seg med stormskritt. 1. juni åpner www.sommerles.no for registrering og Bergen Offentlige Bibliotek er med i år som i fjor og året før.

For de ferskeste leserne

Gerhard og Gisse av Mo Willems

Serien om elefanten Gerhard og grisen Gisse av Mo Willems består så langt av åtte rå-morsomme bøker. Serien er skreddersydd for de aller ferskeste leserne som akkurat har lært seg lese, eller har lyst å prøve seg før skolestart. Teksten er enkel, men budskapet gir leseren litt å bryne seg på, og de enkle illustrasjonene formidler både de artige karakterenes personligheter og handlingen i bøkene.

Alma og Egon av Carin Wirsèn

Alma og Egon er bestevenner og bor i samme blokk. Gjennom fem bøker løser de to ulike problemer og mysterier som oppstår i nærmiljøet. Bøkene veksler mellom snakkebobler og trykt tekst og passer derfor fint å lese sammen med skolestarterne.

 


For de som venter på neste Amuletten

Amuletten er en superpopulær serie med tegneserieromaner. Nå venter mange i spenning på neste kapittel, men boka kommer først i oktober. For sommerleserne fins det heldigvis noen alternativ som kan korte ned ventetiden.

Zita-serien av Ben Hatke

Serien om Zita består så langt av to bøker. Zita er en jordjente som må reise ut i verdensrommet når bestevennen Josef blir bortført til en annen planet. Zita er en tøff heltinne som har både glimt i øyet og en diger mus som hun bruker som en hest.

 

Nordlys: Reisen til Jotundalen av Malin Falch

Debutanten Malin Flach har skapt et norrønt fantas-yunivers som vi trur vil falle i smak hos mange Amuletten-fans. Hovedpersonen Sonja møter Espen, en gutt som kommer fra en helt annen verden. Han tar med Sonja gjennom en pottal av nordlys, men like etter mister de hverandre og Sonja må gjøre seg kjent og overkomme farene som lurer i den nye verdenen alene.

  


For de som liker å lese litt lengre

Hjertet er en knyttneve av Ingrid Ovedie Volden

 Aline har bestemt seg, hun skal ikke få seg venner i den nye byen familien har flyttet til. Oliver i den nye klassen har hun aldri snakket med før de tilfeldig møtes utenom skolen. En skoleoppgave fører Aline til kardiologisk avdeling, der er også Oliver fordi faren hans har fått hjertetrøbbel og alvorlig kjærlighetssorg.

 

Snillionen av Arnfinn Kolerud

Heilt vanlege Frank og den heilt vanlege mora hans vinn 24 millioner i lotto. Ikkje lenge etter begynner maset frå folk som vil dei skal dele pengane. Mor til Frank lovar bort ein "snillion" til den snillaste i bygda i håp om å få fred. Til slutt må dei rømme til Syden, men kor lenge kan dei sleppe unna?