Bli med på Sommerles 2023

Sommerles er en nasjonal leselystkampanje for alle barn fra 1. - 7. trinn. Sommerles starter 1. juni og varer helt til 31. august. Registrer deg på sommerles.no så kan du være med!

På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og anbefale bøker til vennene dine! Kom til bibliotekene og lån det du vil lese, og hent ut premier når du har samlet poeng. 


Årets Sommerles-fortelling er "Natt på biblioteket" og er skrevet av Mari Moen Holsve. 


Hvordan bli med på Sommerles?

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Lag en profil på Sommerles.no for å registrere bøker, få lesetips, lese Sommerles-fortellingen og løse oppgaver.

Legg inn alt du leser fra og med 1. juni, så får du poeng og går opp i level. Da får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente kule premier på biblioteket i løpet av sommeren. All lesing teller! Du kan lese selv, høre lydbok eller bli lest for.

Sommerles er for alle første- til syvendeklassinger, også de som skal begynne på skolen til høsten, og til og med de som skal begynne på ungdomsskolen.

 

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en nettbasert lesekampanje og er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. For å bli med må barnet lage en profil på Sommerles.no sammen med en voksen. Foresatte må gi tillatelse til deltagelse, og det er foresattes e-postadresse som brukes ved registrering.

Det er gøy å være med! Sommerles er ikke en konkurranse hvor det er om gjøre å lese mest, men digitale premieringer på nett og kule premier som kan hentes på biblioteket gir økt motivasjon for å lese og stadig få høyere level i eget tempo. Mange barn er med år etter år, og gleder seg over nye premier og nye leseopplevelser. 

Bergen Offentlige Bibliotek satser på å få skikkelig sving på lesegleden i sommer og deler derfor ut tilleggspremier på Level 40 og 50. 
 På sommerles.no kan dere se hva som er de mest populære bøkene akkurat denne sommeren, og ønsker dere flere lesetips - spør gjerne på biblioteket!