Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Best i Sverige!

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T14:19:48+02:00
Svenskene er gode på film og særdeles film for barn og unge. Her er en familiefilm fra vårt naboland, den ble laget i 2002 og vant et par priser da den kom.
Ulf Malmros

Best i Sverige!

Sandrew, 2002, Sverige

Marcello er en breial gutt på 10 år med altfor store fotballskjorter. Egentlig liker han ikke å spille fotball i det hele tatt. Men faren hans, som har italienske aner, er noe trangsynt og ser på fotball som en del av sønnens maskuline oppdragelse. Marcello har ingen venner og føler seg ensom og overflødig. Han kan liksågodt bare forsvinne, ingen vil savne han. Han skulle ønske han bare kunne være god til noe! Det er også noen skikkelig ekle gutter på skolen som plager Marcello. Men en dag begynner en ny jente på skolen som heter Fatima. Hun er tøff og selvstendig, pluss at hun er god i fotball! De to blir venner og støtter hverandre. Fatima har to storebrødre som er ganske strenge, de liker ikke at Fatima er venn med en gutt. Det blir en del utfordringer for de små kompisarna, men sammen er de sterke.

Ulf Malmros heter regissøren bak denne filmen og han har blant annet laget Smala Sussie og Tjenare kungen. Bäst i Sverige! blander morsom hverdagsrealisme med spennende drømmesekvenser og filmen passer for barn i skolealder og oppover. Marcello og Fatima blir spilt av Ariel Petsonik og Zamand Hägg, to talentfulle personligheter som vi forhåpentligvis får se mer til i fremtiden.