Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

 

Lesetips for barn 3-6 år

Tips om bøker og annet materiale for 3-6 åringer

Fortellingen om Sjøpiken

Et folkeeventyr fra det sydvestlige Kina.


Det er ingen drager i dette eventyret

I denne bildeboken møter du Drage, en annerledes drage som ikke vil fange noen prinsesse eller sloss mot riddere. Drage vil nemlig dra til et eventyr der han kan være helten.


Månen følger etter meg

I denne boken møter vi barnehagejenten Mone, som har selveste Månen som fantasivenn.


P+E

Hunden Poff synes han har løpt nok. Nå vil han sove. Og drømme. Drømme om å jage kaniner, og om alt han har gjort.


Bo flyttar ut

Er det plass til Bo når en diger hund flytter inn? Det syns ikke Bo, derfor flytter han ut.


Forelska i Feisbukk

Har du vore i Våtedalen og sett geitene oppetter dalsidene? Det er her dei to bestevenene Feisbukk og Smørbukk blir fødde ein fin og spretten vårdag.


Det NYE, vesle mennesket

Ei fin bok om å få sysken. Forfattar og illustratør bak suksesshistorien Charlie og Lola er ute med ei ny biletbok på norsk.


Lillesøster og mimmi

Hvordan kan vi være levende, når vi er i himmelen og er død? Spørsmålet kom fra en fire år gammel ettertenksom pjokk, og det ble etterfulgt av en heller forvirret taushet fra de voksne omkring. For hva skal man svare når smårollingene begynner å stille eksistensielle spørsmål?


En i flokken

"Muntre og glade er nesten alle. Men hvem er litt skvetten og gjemmer seg i skallet?" Lete- og finne-vers i et mylder av fargerike dyr.


Journey

Åpne boken og forsvinn inn i en fortryllende fortelling. Allerede fra første side, kan jeg love deg at du er borte vekk.


Spøkelseshuset

Ei jente og katten hennar flyttar inn i eit gamalt hus i utkanten av byen. Huset viser seg å være fullt av spøkelser. Men det er heilt ok. For jenta er sjølvsagt ei heks som er kjempegod til å fange spøkelser. 


Olene i den nye genseren

Hvor lenge er det morsomt å være helt lik de andre?  Hos Olene er det regelen å være akkurat maken. Ingen liker at noen skiller seg ut.


Himmelfrokost

"Vi spiste en skybolle til mens vi satt og så på skyene."
Skyboller smaker herlig.


Den svarte hunden

Dette er en bildebok om å være redd for det fremmede og om å overvinne redselen. Teksten står godt til illustrasjonene, som er fantastisk fine og detaljerte.


Penger!

Ville du blitt lykkelig om du fikk spise pannekaker hver eneste dag?
Lille Fredrik synes foreldrene er ganske så slitsomme. Ikke bare maser de fælt, de stresser også rundt ved frokostbordet. Tenk om han kunne byttet dem ut og fått seg noen skikkelig KULE foreldre.


Søppel

Er det egentlig noe poeng i å sortere søppelet vårt?  Er det en forskjell mellom gjenbruk og gjenvinning? Bør vi ikke tenke oss ekstra nøye om før vi kjøper nytt? Jo, FAKTISK!


Ordfabrikken

Hvordan hadde det vært hvis ord måtte kjøpes? Hvis du ikke kunne si det du mente, men måtte vente til du hadde spart nok ord?


Purriot og den usynlige mannen

Bli med og løse et klassisk mysterium med Purriot (uttales Purriå) og hans kone Paprika. Det skjer nemlig uforklarlige ting i Hurlumheia, og Purriot blir satt på saken!


Jeg rømmer!

En liten sau kjeder seg på beitet og bestemmer seg for å rømme. Det er spennende først, men er det ingen som leter etter henne?


Når alle sover

Monstre trives best om natten. Det gjør vandaler også. Noen er i byer. Kanskje det er noen i din by?