Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Vibeke Garrod sist endret 2019-07-30T13:22:54+02:00
På barne-og ungdomsavdelingen i Strømgaten og på de ulike filialene har vi en omfangsrik samling bildebøker til begeistring for store og små. Her er bøker for enhver smak og du finner garantert noe som vil vekke din interesse og gi deg en flott leseopplevelse! Et utvalg av noen fargerike og artige bildebøker fra de siste årene kan du se her.

28romKristin Roskifte
28 rom og kjøkken: historien om Alf og Beate

Cappelen, 2004

Bli kjent med Alf og Beate! Dette paret bor i et digert hus med mange rom. Hele 28 rom har de. Pluss ett kjøkken. Har du noen gang hørt om et zalorom? Et rom fullt med såpebobler fra oppvaskmiddelet zalo. Eller et uenighetsrom. Der kan man gå inn og være uenige. Beate har også sitt eget jålerom fullt med sminke, smykker og pene kjoler. Denne boka passer ypperlig for barn som er i gang med å lære bokstaver og nye ord. Kristin Roskifte har gitt ut flere billedbøker og fått mange gjeve priser for sitt arbeid. Under ser du noen av de andre bøkene hennes.

 


 


28 rom og kjøkkenKristin Roskifte
29 liv: Alf og Beate med familie og venner

Magikon forlag, 2009

Dette er den nyeste boka til Kristin Roskifte om Alf og Beate. Med utgangspunkt i alfabetet og bokstaver treffer vi denne gangen Alf og Beate i deres hverdag. De kjenner også mange gøyale personer som driver med mye rart. Didrik detektiv er en av dem, han jobber døgnet rundt og drømmer om DNA-bevis. Eller den vennlige veterinæren Vera, som er vegetarianer og har et vinnende vesen. Roskifte er en ordkunstner som kan dette med å leke med ord, og hennes illustrasjoner er fornøyelige og festlige.

 

 


Jorden rundt på 29 bokstaverKristin Roskifte
Jorda rundt på 29 bokstaver: Alf og Beate på ferie

Magikon forlag, 2007

Denne gang reiser Alf og Beate jorda rundt og besøker mange spennende steder. De er på bryllupsreise i Budapest og på jazzfestival i Jerusalem. Hvert land har sin bokstav som det fokuseres på. En eksellent ABC for store og små, pluss at leserne får kunnskap om ulike steder og kulturer.

 

 


Mirandas skattekammerJan Kjærstad og Kristin Roskifte
Mirandas skattkammer

Magikon forlag, 2008

Miranda er en godt voksen dame som har en eventyrlig brukthandel. En dag kommer Nora på seks år og tjuefire dager innom, og de to blir gode venner. Miranda har veldig mye spennende å fortelle og har reist i mange ulike land. Nora er litt av en nysgjerrigper og spør og spør. For tenk på alt du ikke får vite hvis du ikke spør?

 

 

 
SlapsefjellBjørn R. Lie
Slapsefjell

Magikon forlag, 2008

Slapsefjell er en festlig billedbok som vant gull i Visuelt-konkurransen, en konkurranse for grafiske designere og illustratører. Boka tar oss med til Slapsefjell, en koselig fjellandsby med mange artige typer. Det er vinter og sesongen er i full gang. Her møter du Oddvar Brakkstaven, Roland Amundsen, forelskede kjærestepar og mange flere. Bjørn R. Lie tar det typiske norske på kornet og har laget en super billedbok med et nostalgisk preg. Illustrasjonene er en fryd for øyet med mye særpreg og detaljrikdom

 

 Slemme barnKnut Nærum og Bjørn Ousland
Slemme barn

Cappelen Damm, 2008

En diktbok som handler om slemme barn! Her er det mye fantestreker og uoppdragne krek, de klusser på vegger og drikker vin, de vil ikke sove og de vil ikke rydde rommet sitt. Hva skjer med barn som gjør masse umulige ting? Det kan du lese om her. Boka er humoristisk og lystig, til skrekk og advarsel for de som tenker på å være slemme istedenfor snille. Knut Nærum sier at han skrev boka som en hevn for at han var altfor snill da han var liten. Og påpeker at boka selvfølgelig er rent oppspinn. Men morsomt er det.