Logg inn





Glemt passord?   Registrer deg her.

Bildebøker: Friske og fargerike historier

av admin sist endret 2017-08-30T12:19:33+00:00
Et lite utvalg bildebøker for de yngste.
Henrik Hovland

Johannes Jensen og kjærligheten

Cappelen Damm, 2013

Henrik Hovland: Johannes Jensen og kjærligheten
På dørskiltet til Johannes Jensen står det bare et navn. Kunne han bare få et navn til ved siden av sitt eget! Men da må han finne et noen å bo sammen med. Johannes Jensen leter og snubler og snubler og reiser seg igjen, alt mens han ”skuler” til en liten dame bak et hagegjerde.

Den gamle mannen og hvalenStian Hole: Den gamle mannen og hvalen
Gamle Cornelius bor ved havet i fred og ro. Bare én tanke forstyrrer ham, tanken på broren, broren på andre siden av sundet, broren Cornelius ikke vil møte. En dag strander en hval utenfor Cornelius´ vinduer. Den må reddes! Da trenger Cornelius hjelp, men ingen andre enn broren kan hjelpe ham.


Trond Brænne: Venner
De er ulike, bor på ulike steder og spiser den maten de selv er vant med. Allikevel sier ikke vennene nei til å bli bedre kjent med hverandre. Nølende, men velvillig innstilt, takker hesten ja til kråkas innbydelse, og kråker bor som kjent i trær. Her gjelder det å være optimist!

 
Simon Stranger: Krusedullen
Blekk! Blekk! Den stakkars krusedullen blekner hen, han trenger mat. Krusedullen er nemlig streken som har rømt fra tegnerens ark. Heller kjempe for livet i den ukjente verden enn å brenne i peisflammene. Men hvor finnes litt blekk å styrke seg på!

 

Kjersti Wold: Englevind og limonade
Titusenogtre er livsgledeblåser i englenes fødselskorps, og etter sekstisjutusen år i arbeid må han innse at pensjonsalderen er nådd. Bare én dag gjenstår, og Titusenogtre er klar!

 
Jukka Laajarinne: Mormors maskin
Laura er på besøk hos mormor, og mormor har en skremmende kjøkkenmaskin. Laura blir først redd maskinen, men etterhvert nysgjerrig på den. Kanskje hun kunne prøve den, og når mormor går i kjelleren, blir fristels

VennerMormors maskinEnglevind og lemonadeKrusedullen