Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Bjørn Ingvaldsen: Sangen om Lucy

av astridh — sist endret 2017-08-30T14:19:40+02:00
En rød sportsbil, et musikkstykke og morens kreftsykdom gir næring til hovedpersonens plan. Han vil gi moren en tur til Paris, der hun skal få kjøre gjennom Paris´ gater i en rød sportsbil.
Bjørn Ingvaldsen

Sangen om Lucy

Gyldendal, 2010, Norge
978-82-05-39730-9

Han er snart 14 år. Han har en eldre, funksjonshemmet søster, som sitter i rullestol, og han vil skaffe penger til moren, søsteren, tanten og ham selv, slik at de i fellesskap kan reise til Paris.

Til å begynne med er vi nesten fristet til å avfeie planen hans som ren fantasi og ubetenksomhet, og vi venter et brått møte med realitetene. Men etterhvert overbeviser han oss. Vi skjønner at under overflaten besitter 13-åringen et alvor og en vilje det står respekt av. Alle forener sine krefter for å gjennomføre turen. Leseren kjenner nesten morens fysiske anstrengelse på kroppen, samtidig er drømmen og håpet like levende. Kanskje kan forventninger til fremtiden og gode opplevelser være livgivende for moren? Men leseren får ikke fred, bevisstheten om døden følger oss med smertefull nærhet, mens angsten og ubehaget støter mot tapperheten og kjærligheten den lille gruppen viser.