Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

David Almond: Flammeslukerne

av Vibeke Mowinckel Lorentz — sist endret 2017-08-30T13:19:48+01:00
Flammeslukerne handler om de store tingene i livet. Det spørres om man vil noe med livet sitt. Om det spiller noen rolle hvilken sosial klasse man tilhører. Kan det lille menneske i det hele tatt utrette noe i forhold til et stort maktapparat?
David Almond

Flammeslukerne

Damm, 2006
82-04-12503-8
barn

Innbyggerne i den lille kystlandsbyen Keely Bay i nærheten av Newcastle lever tett på hverandre. Både 12-åringen Bobby, jevnaldrende Ailsa og Joseph, som er litt eldre, reagerer som de voksne med interesse og skepsis på de nye naboene. De er intellektuelle og frigjorte i forhold til arbeiderklassen som dominerer i Keely Bay. Bobby er flink nok til å begynne på ungdomsskolen i nabobyen, og der får han det tøft, for der brukes sadistiske metoder for å holde disiplin. Bobby og den nye nabogutten blir straffet med slag og utvisning da de kommer i konflikt med ledelsen. Mørke skyer truer Bobbys verden i skyggen av Cuba-krisen og frykten for en tredje verdenskrig med atomvåpen.

Faren blir syk, og Bobby er redd for å miste ham. Med faretruende meldinger i radioen om overlevelsesråd i tilfelle atomkrig, søker menneskene i den lille landsbyen sammen. Flammeslukeren og fakiren som Bobby og moren har truffet i Newcastle, dukker opp i Keely Bay som et levende bevis på hva krig kan gjøre med et menneske.