Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Det er en gris i barnehagen

av Signe Lill Steinskog sist endret 2017-08-30T14:19:36+02:00
På en bakketopp sitter verdens ensomste gris og hører glade lyder fra barnehagen. Den vil også være med. Så tar den motet til seg, og løper. Nå kommer det en gris til barnehagen.
Johanna Thydell

Det er en gris i barnehagen

Gyldendal, 2013, Norge
978-82-05-45188-9
barn

"En jente med honninghår kommer bort". Hun spør hvorfor Grisen bare står der. Så åpner hun porten, forsiktig, hysssj.

En gris smetter inn.

En del barn kan ikke snakke, akkurat som Grisen, men alle skjønner likevel.

Den vil være med. Og alle skal jo får være med. Faktisk."

Hvordan skal barna klare å skjule at det er kommet en gris i barnehagen? Det går ganske greit det; En god forkledning og en smart avledningsmanøver er det som må til. Nå har jo de fleste barnehagebarn et lag eller to ekstra med klær de kan dele ut, og når noen faller må de jo får trøst av de voksne. Slik får de smuglet grisen inn i barnehagen, og den får være med både på samlingstund, spisetid og soving. Grisen har ikke hatt det så gøy på veldig lenge. Men så kommer den i skade for å søle litt vel mye borte ved vasken. Klærne blir våte og forkledningen ryker. De voksne oppdager at det er en gris i barnehagen. Det går jo ikke an! Eller gjør det det?

I Det er en gris i barnehagen har Johanna Thydell og illustratør Charlotte Ramel tatt barnehageuniverset på kornet. Boka gir innblikk i en verden barna kan kjenne seg igjen i, og kanskje også noen vil kunne kjenne seg litt igjen i grisen?