Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Det spøker på skolen

av Signe Lill Steinskog sist endret 2017-09-06T06:47:16+00:00
Bross, Helena

Det spøker på skolen

Cappelen Damm, 2006, Norge
barn

Dagen før den store dagen: Første skoledag.  Forventningene er skyhøye. Men det ingen forventer, er at det skal være et spøkelse på skolen...

Det er dagen før aller første skoledag, og Live og Siri klarer nesten ikke vente. De har mye å snakke om, og mye å glede seg til. Så møter de Viktor fra barnehagen og storebroren hans Alex. Alex går i femte klasse og vet en del ting om det å gå på skolen. Han er stor og tøff, og ganske flink til å fortelle spøkelseshistorier.

“- Hvis dere tør, kan jeg fortelle om det fæle spøkelset som bor i kjelleren, sier han. - Men det tør dere vel ikke. “

Siri og Lena vet godt at det ikke finnes spøkelser, og i alle fall ikke på en skole. Selvfølgelig tør de å høre. Dessuten vet jo alle at spøkelseshistorier bare er skumle når det er mørkt.

- Eller?

Det spøker på skolen er første bok i lettlestserien Klassen min. Serien handler om klasse 1b, og følger elevene både på skolen og hjemme. Bøkene er tilpasset de som kan lese litt fra før og inneholder historier det er lett for barna å kjenne seg igjen i. Til nå har det kommet ut 17 bøker i serien.

Flere bøker i samme serie: En hemmelig venn (2007), Ny i klassen (2008), Ring 113 (2010), For en vikar! (2012), Slåsskamp (2013), Småkrypjakten (2014).