Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Dumme tegning!

av Signe Lill Steinskog sist endret 2019-03-14T09:53:28+00:00
Johanna Thydell har her skrevet en viktig bok, ikke bare om tegning, men om følelser.
Johanna Thydell

Dumme tegning!

Gyldendal, 2018

Storebror tegner kjempefint, det vil Mina også. Men hun klarer ikke engang finne på noe å tegne. Storebror kan ikke hjelpe. Han vil ikke engang vise hva han selv tegner, i tilfelle Mina skal herme. Mina grubler og grubler, og til slutt får hun en super idé. Så, midt i iveren etter å få idéen ned på papir, går alt galt, mer enn en gang. Det blir strek på arket, hull i arket og vann på arket. Mina blir rasende. Likevel, mitt i frustrasjonen og fortvilelsen klarer hun å lage noe helt fantastisk. Et snøfnugg. Tegningen viste seg å ikke være så dum likevel. Ikke storebror heller, for det er han som oppdager hva hun har laget. Og tegningen han tegnet, den var til Mina, En fin tegning av henne selv.

Johanna Thydell har her skrevet en viktig bok, ikke bare om tegning, men om følelser. Her presenteres alt fra glødende iver til totalt raseri. Det blir så ille at det rent går ut over språkbruken for hva som godt er. Men så går det jo heldigvis bra til slutt.

Emma Adbåges illustrasjoner tar Minas følelsereise så på kornet at det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet. I alle fall for voksne lesere. For barna er nok dette en høyst reell situasjon mange vil kunne kjenne seg igjen i.