Edward Rubikons mysterier : Kong Grimms hevn

av Pia Møller Johansen sist endret 2019-07-30T14:24:12+02:00
Edward Rubikon bor i Grimsrud sammen med sin gode venn Kasper. Det er en ganske normal småby. Eller, den ser normal ut, i hvert fall for folk flest.
Brown, Aleksander R. Kirkwood; Iversen, Andreas

Kong Grimms hevn

Cappelen Damm, 2016
barn

Edward og Kasper er de eneste som virkelig vet hva slags by Grimsrud egentlig er, nemlig en by full av mørke skikkelser og skumle saker. De er derfor også de eneste som kan etterforske de skjulte mysteriene som dukker opp (selv om Kasper ikke alltid har så veldig lyst . . .).

Historien om Kong Grimms hevn begynner med trøbbel på Grimsrud festning, byens store turistattraksjon. Edwards pappa er sjefen for festningen. En dag finner han en gravkrypt, men i det han åpner graven begynner festningen å rase sammen. Hele festningen blir derfor stengt. Det bestemmer brannvesenet, som skal undersøke festningen neste dag. Når Edward og Kasper får høre om dette skjønner de fort at det må ligge noe overnaturlig bak. De bestemmer seg for å ta saken i egne hender, til og med før brannvesenet kommer inn på banen, og går ut til festningen allerede samme natt.

Mange spørsmål dukker opp idet de to modige mysterieløserne setter i gang: Hvem ligger gravlagt i krypten? Hvilke mørke krefter er det som får festningen til å rase? Hva slags utstyr trenger man når man skal ut og jakte på ånder? Og hva er egentlig skrømlere?

Det siste spørsmålet kan Dr. Furrows monsterbok gi svar på, men hva med de andre? Det er nemlig ingen enkel sak å lete etter noe man ikke vet hva (eller hvem) er… Men, med hjelp fra spøkelsene Miranda, Brage og Baron von Finkel nøstes noen av trådene opp. Edward og Kasper får greie på hvem som ligger gravlagt (eller rettere sagt har stått opp fra graven) og hvorfor Grimsrud er en truet småby.

Til slutt gjenstår bare det avgjørende spørsmålet: Vil Edward og Kasper klare å redde Grimsrud?

Kong Grimms hevn er den første boken i serien om Edward Rubikon. Det er en lettlest bok med morsomme og fortellende illustrasjoner. Innslag av tegneserier gjør boken enklere å lese og er med på å øke både tempo og spenningsnivå. Og hvis du tegner og beskriver ditt eget monster helt i slutten av boka (og sender det til forfatteren på e-post), vil det kanskje dukke opp i en kommende bok!

Har du allerede lest Kong Grimms hevn - og likte den? Da kan du lese Mørkets bok eller Den siste halloween, som er de neste bøkene i serien om Edward Rubikon.