Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

En i flokken

av Signe Lill Steinskog sist endret 2017-09-06T08:34:33+00:00
Teckentrup, Britta

En i flokken

Omnipax, 2014, Norge
barn

"Muntre og glade er nesten alle. Men hvem er litt skvetten og gjemmer seg i skallet?" Lete- og finne-vers i et mylder av fargerike dyr.

Skilpadder i fredelig flokk
rusler sakte forbi.
De ser etter sommerfugler
og nynner en søt melodi.

Muntre og glade
er nesten alle.
Men hvem er litt skvetten
og gjemmer seg i skallet? 

I En i flokken serverer forfatter og illustratør Britta Teckentrup utfordinger for store og små. På hver side pesenteres et nytt dyr: "Stilige pingviner kledd i kjole og hvitt- alle er prikk like, i akkurat samme habitt."

Og på hver side blir utfordringen å finne den lille luringen som har bestemt seg for å ikke gjøre helt som resten av flokken: "Men en har gjemt noe smått under vingen. Hvem er det som tar vare på den stakkars vesle tingen?".

Det er ingen lett oppgave å finne den som skiller seg ut. Dyrene står tettpakket i et fargerikt grafisk mønster det er lett å gå seg vill i.

Boken inviterer til læring på mange måter: For små tellemestre som øver seg på å  telle til hundre er et nok av små dyr som venter på å bli talt. Fargeskalaen er flittig tatt i bruk, og man lærer seg også et og annet om de forskjellige dyrene. Rim og rytme preger teksten som er skrevet i form av små vers.

Teckentrup er best kjent som illustratør, hun har tidligere illustrert over 60 barnebøker, og er publisert i over 20 land. Oversettelsen av En i flokken er det Arne Ruste som står bak. Han er blant annet kjent for gjendiktingen av Gruffalo-bøkene.