Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.
av Vibeke Garrod sist endret 2017-12-19T11:46:38+00:00
Sommerferien er rett rundt hjørnet, det skal leses bøker, høres radio og ikke minst; lekes! Voksne og barn kan finne på mye gøy sammen, og her er noen bøker som kan gi gode forslag til morsomme aktiviteter.

Hva skal du i sommer? Skuespiller Anneke von der Lippe sa da hun var gjest i “Sommer i P2” at hun skulle “Kanskje lese en bok i hengekøya, la humla suse, eller bare høre på radioen.” Det hørtes så deilig ut! Særlig det med å la humla suse. Men vi kan også gjøre masse forskjellige aktiviteter i sommer. Fiske krabber fra brygga. Spille krocket i hagen. Male stakittgjerdet. Her får du en liste med bøker som kan gi deg idéer om ting å finne på i sommer. Men viktigst av alt; husk å la humla suse!

“Jeg greier det!”
Hedda Berntsen & Kjetil André Aamodt 

To idrettsutøvere med mange medaljer bak seg har skrevet denne boken som skal motivere oss voksne til å spre idrettsglede og lek til barn og unge. Barn trenger ofte litt hjelp for å komme i gang og aktivisere seg. Bevegelseslek basert på naturlige bevegelser som krype, løpe, hoppe, balansere, danse osv., dette kan man gjøre hvor som helst nesten. Lek med ball, på hjul, og i vann er kapitlene du kan lese for sommer månedene. Boka har også én del om vinteren, men den er det en stund til ennå heldigvis.

“Aktivitetsboka: utfordringer for alle”
Liv Schackt Aure

Dette er en bok med veldig mye forskjellig innhold. Vil du for eksempel lage en drage? Lage ditt eget herbarium? Du kan lese om inneaktiviteter, fysiske utfordringer og forskjellige oppgaver du kan løse som skaper hodebry. Dette er en lur bok å ta med på reisen eller hytta."365 utendørsaktiviteter du må prøve!"
Jamie Ambrose

Bli med å bygge en gapahuk! Lag et insekthotell! Eller bygg din egen hinderløype. Med hele 365 idéer så er det noe å velge i for de fleste. Ingen skal kjede seg, alle skal med!

 

 

 

 


“Fjellbarna: guiden til familiefrilutsliv året rundt”
Eivind Eidslott                                  

Denne boka er laget av noen ordentlige friskuser, og de er ikke redd for å ta med seg barna på absolutt alt! Det er en innstilling jeg kan like! Sykkeltur i fjellet eller på en øy? En tur til alpene sommerstid? Hva med basecamp? Eller rett og slett den korte turen, den som går rett utenfor hjemmets fire vegger!

 

 

 


“Barns uteleker”
Kjetil Steinsholt

Her er det mange godbiter for oss voksne, hvem husker gamle leker som “Høl i hatten” og å kaste på stikka? Det er også mange leker som barna kjenner igjen fra skolegården, slik som “Rødt lys” og “Haien kommer”. Boka forteller om lekenes opprinnelse, og har bilder og enkle forklaringer til hvordan lekene utføres.