Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Fanget i magien

av astridh — sist endret 2017-11-17T16:53:57+02:00
Simen krysser grensene mellom magikerens hemmelige rom og sin egen families hverdagskrangler.
Sigbjørn Mostue

Den siste magiker

Cappelen Damm, 2010, Norge
978-82-02-30831-5
barn

Simen bor på Kløfta sammen med sin familie, mor, far og lillesøster. Mor og far krangler høylytt. Dette plager både Simen og søsteren.

Indianer´n bor også på Kløfta. Han er bygdas original og holder seg ganske isolert. Nysgjerrigheten til naboene vekkes, og Simen og kameratene bestemmer seg for å spionere på mannen. Under operasjonen knuser en av guttene et vindu, med vilje. Idet vindusruta knuses er det som om noe eksploderer inne i stua til Indianer'n og guttene løper vekk. Under flukten snubler Simen fordi en katt løper rett i beina på ham, og han våkner opp inne hos Indianer´n.

Dette er opptakten til Simens nye tilværelse. Det viser seg nemlig at Indianer´n lever i skjul, fordi han er den siste magiker og har kunnskaper som ingen må få kloa i. Men noen må overta når mesteren faller fra, og etterhvert forstår Simen at han er den utvalgte. Han må heretter krysse grensene mellom magiens verden og den vanlige hverdagen med fotball, skole og foreldrekrangler. Når han selv har oppnådd visse ferdigheter som magiker, trosser han læremesterens forbud og forsøker seg på egen hånd. Det viser seg å bli skjebnesvangert.