Logg inn

Glemt passord?   Registrer deg her.

Håkan Bråkan & Josef

av Vibeke Garrod sist endret 2017-08-30T14:19:40+02:00
Håkan er en gutt på åtte år som lenge har vært minstemann i familien. Så får han en lillesøster og Håkan synes alt blir annerledes. Babyen får altfor mye oppmerksomhet!
Erik Leijonborg

Håkan Bråkan & Josef

SF, DVD, 2004, Sverige

Håkan gleder seg litt til å bli storebror. Han er positiv og tenker at en lillebror kan brukes til mye. Som for eksempel å stå i mål når de spiller fotball, og lære å lese når han er bitteliten så han kan bli supersmart. Men så viser det seg at babyen som kommer er en jente. Isabelle heter hun, og Håkan synes hun får all oppmerksomheten i familien. Han som før var minstemann og hadde mange fordeler må nå se seg satt til side, ja nesten usynlig er han! Storebror Sune tenker bare på jenter og har kleskrise, mens storesøster har kjæreste på gang. Foreldrene har kun øyne for den skrikete babyen.

Til bursdagen sin ønsker Håkan seg mest av alt en liten hund. Men mamma og pappa synes ikke det passer nå, det blir for mye mas nå som det er en baby i familien. Men et dyr får han allikevel på bursdagen, en skilpadde. Håkan blir slett ikke glad for presangen, for han har møtt akkurat den skilpadden før i dyrebutikken. Det er en helt spesiell skilpadde som kan snakke, og han er slem og utspekulert. Men etter hvert velger Håkan å bli venn med skilpadden, som heter Josef. Det er jo ingen andre som bryr seg, tenker Håkan. Så han begynner høre på Josef sine råd og planlegge noe som hvertfall skal få alle til å angre seg. Håkan skal rømme hjemmefra!